ForuMüzik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForuMüzik

Müzik

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

==>>MANGAAAAA<<==

5 posters
YazarMesaj
maNgak
Moderatör
Moderatör
maNgak

==>>MANGAAAAA<<== Empty
MesajKonu: ==>>MANGAAAAA<<==   ==>>MANGAAAAA<<== Icon_minitimeÇarş. Eyl. 20, 2006 4:10 pm

İşte arklar maNga ve işte genç sitesi üyelerinin yaptığı yorumlar(arklar yorumlar eski):
Her şey maNga'yla değişecek

2002'deki "Sing Your Song" yarışmasında maNga ikinci olmuştu, birkaç kez sabah şekerleri ve benzerlerinde gördükten sonra Ankaralı maNga'yı unutmuştuk. Meğer o zamandan beri kendilerine ağırdan ağırdan bir hayran kitlesi oluşturmuşlar, kendi deyimleriyle pişmişler ve artık işleri ağırdan almaya hiç mi hiç niyetleri yok. maNga, Türk rock müziğinde şimdiye kadar hiç duymadığınız bir türün ilk temsilcisi.maNga, ikinci olduktan sonra İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa ve Sakarya'da 50'ye yakın konser vermiş. Bu iki yıl içinde o bahsettiğimiz hayran kitlesi de kendiliğinden, yavaş yavaş oluşmuş. Bu sessiz ama derinden ilerleyişi, Vega ve Gripin'in yuvası GRGDN Prodüksiyon'daki iyi insanlar fark etmiş. İçinde rock gitarlar, rap vokaller ve elektronik sample'lar barındıran yerli mamul bir müzik daha önce hiç denenmediğinden takdir edersiniz ki riskli bir proje. maNga'ya kimse sahip çıkmayabilirdi, Ankaralılar dışında pek kimsenin bilmediği bir grup olarak kalmaya devam edebilirlerdi. Neyse ki böyle bir şey olmamış. "Neyse ki" diyoruz, çünkü 15 Aralık'ta çıkacak albümü dinledik ve kulaklarımıza inanamadık.

maNga, Ferman Akgül (vokal), Yağmur "Yamyam" Sarıgül (gitar, elektronik altyapılar, klavye), Cem Bahtiyar (bas), Özgür Can Öney (davul, perküsyon) ve Efe Yılmaz'dan (turntable) oluşuyor. Bu ekibe albümün kapağında ve videoda başrolü üstlenen, SPA'yı da eklesek acaba çocukları kızdırır mıyız? Şarkıların neredeyse tümünü Yağmur ile Ferman yazmış.

Albümü dinlediğinizde ister istemez onları nu metal yapan yabancı gruplarla kıyaslayacaksınız ancak yaptıkları müziğin "oradan üç, buradan beş" mantığıyla hazırlanmadığını da hemen fark edeceksiniz. Evet, bu çocuklar kulaklarımızın artık çok da yabancısı olmadığı bir türde müzik yapıyorlar ama kararında yerli malzeme ve en önemlisi bu müzikte hiç alışık olmadığımız Türkçe vokaller ile o yabancı gruplardan ayrılıyorlar, üstelik onlardan hiçbir eksikleri olmadan.

Albümde intro ve outro dahil olmak üzere 14 şarkı var. Bunların bir kısmı daha ilk dinleyişte kulağınıza yerleşiyor. Kalanlar için de CD'yi ikinci kere döndürmeniz yeterli. Okula giderken, hafta sonu gezerken Albüm discman'inizde sürekli dönüp durmaya başladığında ise şarkılar resmen kulağınıza yapışıyor. Bol mesajlı "Kapkaç", üç boyutlu harika animasyon videosu ile ilk çıkan şarkı "Bir Kadın Çizeceksin", Koray Candemir katkılı "Kal Yanımda", 'tepindirdiğimiz kadar duygu seli yaratmayı da biliriz' şarkısı "Yalan" ve harika alternatif versiyonu "Yalan 2", orijinaline zaten ölüp bittiğimiz, Deniz Özbey Akyüz katkısı ile inanılmaz güzelleşen Vega şarkısı "İz Bırakanlar Unutulmaz", akıldan çıkmayan harika nakaratıyla "Sakın Bana Söyleme", Göksel'in konuk olarak yer aldığı "Dursun Zaman", Linkin Park'ın "Session"u havasında "Mangara" derken ilk dinleyişte çok beğendiklerimiz diye bütün şarkıları saydığımızı şimdi fark ettik!

maNga cayır cayır rock gitarlarını rap vokalleriyle, elektronik altyapılarla, scratch'lerle buluşturarak ve tabii ki bizim melodilerimizle uyum içinde kaynaştırarak yepyeni bir iş çıkarmış. Sanırız albümü dinlediğinizde siz de bizim kadar heyecanlanacaksınız. Israrla tavsiye olunur!

Görüş Sayısı: 288 Ortalama Puan:

ferman_skt:

maNga mükemmel bi grup yaaa...anlatıcak kelime yok!

---------------------------------------

cansel_cem_aşkı:

ya manga süper ya başka diyecek söz yok ya bu kadar ya onları çok seviyorum ayrıcada başarılar diliyom
--------------------------------------
nurefşan :

siz süpersiniz türkiyenin en iyi grubusunuz sizi çooooook seviyorum.siz bi dahisiniz
hepinize slmlar...
-------------------------------------
züleyh@ :

bence çok daha iyi erlere gelecek bir grup taklit olduğunu sanmıyorum çünkü onlar kendilerine özgü müzik yapıyo
--------------------------------------
can*su :

rap and rock'ı oluşturanlar da diyebiliriz onlara.bütün grup üyeleriyle belirli bir bütün.özellikle FERMAN her özelligiyle muhteşem.tek dileğim onunla tanışmak.SENİ ÇOK SEVİYORUM FERMAN.
-------------------------------------
ruhhh... :

süperler CEMe aşığım
-----------------------------------
ferm_gamze:

ya bugün özgürün doğum günüymüş İYİKİ DOĞDUN ÖZGÜR sonuçta oda grupta
---------------------------------
ruhhh...:

süper bir grup!!!müziğiyle herşeyiyle mükemmeller...onları ve müziklerini çooooo...k seviyorummm!!!
---------------------------------
tutucan :

ya arkadaşlar manga bi albm çıkarıomuş ne zamn bilio msunuz

----------------------------------
hacerhilal :

mangayı çoook seviyorum özelliklede fermanla cemi yaptıkları müzikte çooook güzel burdan bütün mangacılara selammm
----------------------------------

maNga geldiii==>>Müzik değişti
alıntıdır: İşte Genç

Hepimiz maNgayı çok seviyoruz şüphesiz.Ama yine de yorumları bekliyorum tonque
https://forumuzik.editboard.com
maNga_özge
Usta Üye
Usta Üye
maNga_özge

==>>MANGAAAAA<<== Empty
MesajKonu: Geri: ==>>MANGAAAAA<<==   ==>>MANGAAAAA<<== Icon_minitimePaz Ekim 01, 2006 4:29 pm

maNgaaaaaa cheers başka söze gerek yok yaaa:D:D
nedji
Yeni Üye
Yeni Üye
nedji

==>>MANGAAAAA<<== Empty
MesajKonu: Geri: ==>>MANGAAAAA<<==   ==>>MANGAAAAA<<== Icon_minitimePtsi Ekim 02, 2006 1:18 pm

manga super ya onlarin yeri ayri,yani adamlar gercekten iyi muzik yapiyolar bana gore yahoo
http://www.mangafanparki.forumu.com
mustimania
Yeni Üye
Yeni Üye

==>>MANGAAAAA<<== Empty
MesajKonu: Geri: ==>>MANGAAAAA<<==   ==>>MANGAAAAA<<== Icon_minitimePtsi Ekim 02, 2006 7:31 pm

süper bi grup bence sakın bana söyleme şarkılarıda çok hoş !!!

afro afro afro afro lol! lol! afro afro
MaNGaCı SeLiN
Admin
Admin
MaNGaCı SeLiN

==>>MANGAAAAA<<== Empty
MesajKonu: Geri: ==>>MANGAAAAA<<==   ==>>MANGAAAAA<<== Icon_minitimePtsi Ekim 02, 2006 7:43 pm

walla tek söz:MANGAAAAA!!! very happy ...avatarımdan da belli olduu gibi ben mangamaniaaa very happy
https://forumuzik.editboard.com

==>>MANGAAAAA<<==
1 sayfadaki 1 sayfası