AKP iktidarı Lübnan’a asker göndermek için yanıp tutuşuyor.
Her gün yeni bir yalanla milletimizi şartlandırmaya çalışıyorlar.
Neymiş efendim askerimiz bu günler içinmiş.
Büyük devlet olmanın gereği asker göndermekmiş.
Türk askerinin başına çuval geçirildiği zaman, Kuzey Irakta Türkmenler soykırıma uğratıldığı zaman tepki göstermekten aciz mantı toplantıları ile gönül eğlendirenlerin büyük devlet nutukları etmeleri trajikomik kaçıyor.
AKP büyük devlet olmakla büyük taşeron olmayı anlıyor her zaman.
Bu arada ordudan atılan subayları örgütlemekle meşgul AKP’ye yakın emekli tümgeneral Tanrıverdiden de ilginç öneri var.
Lübnan’a asker göndermenin zaruretinden dem vuran Tanrıverdi, Lübnan’a bir tugay asker gönderelim ve bölge insanı ile hassasiyetleri uyuşan gönüllülerden oluşsun demiş.
Bu teklifin önünde birkaç engel var. Birincisi gönderilecek askerler hem Yahudiyi hem müslümanı sevecek. Böyle bir Türk askerini nerde bulacaklar.
İkincisi Hristiyan Haçlı komutasında Yahudiye bekçilik yapacak canlı kalkanlık yapacak Müslüman Türk çocuğu bulabilecekler mi?
Ben paşaya bu sorunları aşacak çözüm önereyim mi?
Madem ki BM ateşkes ilan etti. Madem ki oraya giönderilen asker savaşmayacak.
Madem ki levazım ve istihkam birliği gönderilerek enkaz kaldırma ve yardım ve imar işlerinde kullanılacak. Cumhurbaşkanının dediği gibi ne zamandan beri yardım işi askerler eliyle yapılıyor. O halde çözüm sivil gönüllü birliklerin gönderilmesi.
Gönüllüler kimlerden mi seçilecek?
Birincisi Körfez savaşında Saddam İsrail sokaklarına iki Scut füzesi attı diye cami kürsülerinde Yahudi çocuklar için ağlayan ABD’de ikamet eden İsevi Müslüman Rabbin Aciz Kulu komutasında dünyanın dört bir yanında BM himayesinde okullar ve yardımlar organize eden zevattan devşirilsin.
İşgal altındaki Irak’ta dört kolej işletecek kadar ABD himyesinde ve güvencesinde olan hem de bütün dinlere eşit mesafede olan başka gönüllü nereden bulunabilir.
Bir de Lübnan’a asker göndermek için yırtınan AKP kurmayları komutasında bir siyasi gönüllüler de takviye kuvveti olarak gönderilebilir.
Tezkere sürecinde Irak’ta Müslümanları camide katleden, masum çocukların ırzlarını kirleten ABD askerleri için, ‘’kahraman ABD çocuklarının sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyorum’’ diyen Başbakan bence komutayı üstlenmelidir.
Başka gönüllüler varsa onlar da eklenebilir.