ForuMüzik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForuMüzik

Müzik

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Savaşlar nedeniyle 43 milyon çocuk eğitimsiz!!!...

2 posters
YazarMesaj
MaNGaCı SeLiN
Admin
Admin
MaNGaCı SeLiN

Savaşlar nedeniyle 43 milyon çocuk eğitimsiz!!!... Empty
MesajKonu: Savaşlar nedeniyle 43 milyon çocuk eğitimsiz!!!...   Savaşlar nedeniyle 43 milyon çocuk eğitimsiz!!!... Icon_minitimeSalı Eyl. 12, 2006 10:45 am

Savaşlar nedeniyle 43 milyon çocuk eğitimsiz

WESTPORT (A.A)

Bir insan hakları kuruluşunun araştırmasına göre, dünya genelinde 43 milyon çocuk ülkelerindeki savaşlar yüzünden okula gidemiyor.

Merkezi ABD'de olan “Save the Children”ın raporuna göre, yaklaşık 30 ülkede çocuklar şiddete ya da savaşlara dahil ediliyor, okulları yıkılıyor, öğretmenleri öldürülüyor. Bu çatışmaların olduğu ülkelerde eğitime, insani yardımların yüzde 2'si gibi çok az bir miktar ayrıldığına dikkat çekilen raporda, uluslararası topluma çatışmaların olduğu ülkelerde eğitim için ilaveten 5,8 milyar dolar yardım sağlanması çağrısında bulunuldu.
Raporda şu çarpıcı noktalara yer veriliyor:

“2003'te silahlı çatışmaların yarısından fazlasında 15 yaş altındaki çocuklar savaşçı olarak kullanıldı. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 6-11 yaş grubundaki 5 milyonu aşkın çocuk okul dışında kaldı, 12-17 yaş grubundaki çocuklarsa hiç okula gitmedi. Nepal'de ise Ocak-Ağustos 2005'te 11 bin 800 civarında öğrenci, militanlarca asker olarak kullanılmak ya da ideolojik telkinler için köylerdeki okullardan kaçırıldı.” Söz konusu rapor, “Save the Children”ın 40 ülkede başlatılacak olan ”Geleceği Yeniden Yazmak” girişimi çerçevesinde hazırlandı. Bu kampanyada, çatışmaların etkilediği bölgelerdeki milyonlarca çocuğun yeniden eğitime kavuşması amaçlanıyor.

Kuruluş, 5 yıllık kampanya dahilinde çatışma bölgelerinde yaşayan 3 milyon okul dışı çocuğun okula gitmesini, 5 milyon çocuğun ise daha iyi bir eğitim almasını sağlamayı planlıyor.

yorumu size bırakıyorum....
https://forumuzik.editboard.com
çilekeş_buse
Yeni Üye
Yeni Üye
çilekeş_buse

Savaşlar nedeniyle 43 milyon çocuk eğitimsiz!!!... Empty
MesajKonu: Geri: Savaşlar nedeniyle 43 milyon çocuk eğitimsiz!!!...   Savaşlar nedeniyle 43 milyon çocuk eğitimsiz!!!... Icon_minitimeSalı Eyl. 12, 2006 11:21 am

ya bu çocukların ne günahı var !!..yazık onlara yaa Crying or Very sad

Savaşlar nedeniyle 43 milyon çocuk eğitimsiz!!!...
1 sayfadaki 1 sayfası