ForuMüzik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForuMüzik

Müzik

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Vizyondakiler-American Haunting(Amerikan Büyüsü)...

YazarMesaj
MaNGaCı SeLiN
Admin
Admin
MaNGaCı SeLiN

Vizyondakiler-American Haunting(Amerikan Büyüsü)... Empty
MesajKonu: Vizyondakiler-American Haunting(Amerikan Büyüsü)...   Vizyondakiler-American Haunting(Amerikan Büyüsü)... Icon_minitimePerş. Eyl. 14, 2006 9:09 pm

::.... Konusu
Saldırgan bir ruhun kıskacında…

35 ayrı kitaba konu olan gerçek bir öyküden uyarlanan “Amerikan Büyüsü”, dört sene boyunca zengin ve saygıdeğer Bell ailesine saldıran, sonunda içlerinden birinin ölümüne neden olan bir ruhun hikâyesini anlatıyor...

1818’de Bell ailesi kendi evlerinde bir kargaşaya maruz kalır. Başta önemsiz ve açıklanamayan gürültülerle başlar bu; ama giderek büyüyüp saldırganlaşan ruh, içlerinden baba John ve tek kızı Betsy’yi seçer.

Ailesi Betsy’ye yapılan şiddetli saldırıların önüne geçememektedir bir türlü. Ruhu bozguna uğratma yolu bulma umuduyla çaresizce olayın nedenini araştırır; şeytan çıkarma ayini düzenler ve Betsy’yi evden uzaklaştırmayı dener; ama ruh acımasız saldırılarını sürdürür. Sesler geliştirip aileyle konuşmaya da başlar ama orada bulunma nedenini söylemeyi reddeder. Sonunda John’a ölüm kararını bildirir; bir yıl içinde de John ölür. Bu olaydan kısa bir süre sonra ruh aileyi rahat bırakır, ama artık hiçbir şey eskisi gibi değildir.

Yıllar sonra, ruhun doğduğu korkunç geceye dönülecek ve kökeni hakkındaki korkunç gerçekle birlikte ruh da tekrar ortaya çıkacaktır...

Courtney Solomon’un yönettiği “Amerikan Büyüsü”nün başrollerinde Donald Sutherland (John Bell), Sissy Spacek (Lucy Bell), James D’Arcy (Richard Powell), Rachel Hurd Wood (Betsy Bell), Matthew Marsh (James Johnston), Thom Fell (John Bell Jr.) ve Sam Alexander (Josh Gardner) rol alıyor. Senaryosunu Brent Monahan ve Courtney Solomon’un birlikte yazdıkları filmin müzikleri Caine Davidson imzası taşıyor.

Filmde Betsy Bell karakteriyle izleyici karşısına çıkan Rachel Hurd Wood, rolü nasıl aldığını şu sözlerle anlatıyor: “Birçok senaryo okudum ama ‘American Haunting’i okumaya başlar başlamaz elimden bırakamadım. Son sayfayı bitirdiğimde titriyordum, çok korkmuştum ve sonu beni şok etmişti. Hemen menajerimi aradım, çünkü bu rolü oynamayı çok istiyordum. Yönetmen Courtney muhtemelen rolü daha yaşlı birine oynatmak istedi ama ben bu rolü alabilmek için daha çok mücadele edersem buna değeceğini düşündüm ve gerçekten de öyle oldu. 3 ay sıkı çalışmak o kadar da zor değildi. Fiziksel olarak dayanaklı olmamı gerektiren çok uzun saatler oluyordu ama bu benim için bir mücadeleydi ve bunu yapmak çok eğlenceliydi. Bir yolculuk gibiydi, inanılmaz bir deneyimdi. Duygu dolu bir lunapark treni gibiydi. Bir an ağlayıp histerik bir şekilde bağırırken, hemen akabinde mutlu olmam gerekiyordu ve sonra yeniden ağlamalı veya çığlık atmalı ya da mücadele etmeliydim. Birbiri ardına değişen bütün bu duygular duygusal olarak çok zordu.”

Başrol oyuncularından Sissy Spacek’in filmle ilgili sözleriyse şöyle: “An American Haunting, değişik, eşsiz bir hikaye. Yalnızca bir korku filmi değil, aynı zamanda benim çok umutlu olduğum psikolojik bir gerilim filmi. Bence insanlar ölümden korkacaklar ve bu insanlar kapılarını ve pencerelerini kilitleyecekler! Film biraz da eğlence gezisi gibi. Birçok özel efekt var; bütün duvarlar birbirinden ayrılıyor, tavanlar düşüyor. Ama özel efektler filmi aslında daha da korkutucu yapan modası geçmiş, klâsik tarzda yapıldı. Umarım insanlar eğlenirler.”

An American Haunting

Vizyona Giriş Tarihi
18.08.2006

Türü
Dram

Ülke
ABD

Süresi ve Yapım Yılı
91 dakika - 2005

Yönetmeni
Courtney Solomon

Oyuncular
Donald Sutherland
Sissy Spacek
James D’Arcy
Rachel Hurd Wood

Senaryo
Brent Monahan, Courtney Solomon

Müzik
Caine Davidson

Görüntü Yönetmeni
Adrian Biddle

ben buna kesin gidicem..konusu çok ilgimi çekti very happy
https://forumuzik.editboard.com

Vizyondakiler-American Haunting(Amerikan Büyüsü)...
1 sayfadaki 1 sayfası